REGIONIEUWS WEST I

Alkmaar houdt Technische Dag op 5 januari

Door ARIE DEN DULK


Op zaterdag 5 januari 2019 houdt Scheidsrechtersvereniging Alkmaar haar traditionele Technische Dag.

Gastspreker is betaaldvoetbalscheidsrechter Martin van de Kerkhof. Nieuw dit jaar is de Tafel van Alkmaar met o.a. Dick van Egmond en Hans de Koning (trainer Volendam). Verder is er een conditietraining en de onvermijdelijke voetbalquiz.

Zie bijgaand het volledige programma.

Willem Janssen-bokaal voor Justin van Schepen

Door ARIE DEN DULK


Op 20 december hield Scheidsrechtervereniging Alkmaar de jaarlijkse spelregel- en quizwedstrijd om de Willem Janssen-bokaal. Vernoemd naar de erevoorzitter die vorig jaar overleed. Zijn vrouw Diny reikte de bokaal uit aan Justin van Schepen die de meeste punten wist te scoren. De tweede plaats was voor André Liefaard.

De organisatie was in handen van de activiteitencommissie. Zij hadden een leuke mix aan de meest uiteenlopende vragen bedacht in het wijde spectrum van zowel de voetbalspelregels als het voetbal in het algemeen.

Links Diny Janssen, rechts Justin van Schepen. Foto Mitchel Krop.

Makkelie op 12 januari naar West-Friesland

Door LEO BLANK


Internationaal topscheidsrechter en VAR-specialist Danny Makkelie komt op zaterdag 12 januari naar West-Friesland. Hij is de publiekstrekker tijdens de themadag van scheidsrechtersvereniging West-Friesland bij SC Spirit in Hoogkarspel.

Iedere scheidsrechter, of die nu fluit voor de club of voor de KNVB, is op deze dag welkom. Het programma duurt van tien uur tot half drie. Naast het optreden van Makkelie is er ook een voetbalkwis en een vragenhalfuurtje. Tussendoor wordt de lunch gebruikt.

De toegang is gratis.

Opgave via de website www.wfcup.nl of per e-mail: jj.dijkstra@quicknet.nl.

Danny Makkelie tijdens de wedstrijd PSV – Ajax. Foto Pro Shots / Stanley Gontha.