REGIONIEUWS NOORD

Gradus Lippold (69) niet verloren voor arbitrage

Door THEO HEIN


Gradus Lippold heeft zaterdag 15 december afscheid genomen als voetbalscheidsrechter van de KNVB. De bijna 70-jarige inwoner van Klazienaveen werd voorafgaande aan de wedstrijd Sc Erica JO15 – De Weide JO15 door Joop Brussen (scheidsrechtersbegeleider KNVB) en Theo Hein (voorzitter HZOD) in de bloemetjes gezet. Brussen en Hein hadden lovende woorden voor de inzet van Lippold en voor de respectvolle en loyale wijze waarop hij de KNVB meer dan twintig jaar heeft gediend.

Lippold is een echte liefhebber en met zijn opgebouwde routine kwam hij nooit in de problemen. Ook tijdens zijn afscheidswedstrijd in Erica gaf de ervaren leidsman blijk van zijn kennis en kunde en leidde de jeugdwedstrijd soeverein.

Gradus Lippold gaat echter niet verloren voor de arbitrage, want hij blijft actief als clubscheidsrechter bij FC Klazienaveen. Ook zal hij zich gaan inzetten als begeleider van startende en jonge scheidsrechters.

Lippold blijft ook actief lid van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost Drenthe (HZOD).

Gradus Lippold (midden) nam afscheid als voetbalscheidsrechter van de KNVB. De bijna 70-jarige inwoner van Klazienaveen werd in de bloemetjes gezet door Theo Hein, (rechts op de foto) en Joop Brussen (links). Foto HZOD.